keskiviikko 5. lokakuuta 2016

PORTUGALI

LEIXOS
Vilkas satama jossa sijaitsee edullinen marina.

Leixos satamassa lokit tietävät, että kalaa on tullut
AVEIRO
Aveiro on kasvanut laguunin (Ria) ympärille. Vanhan kaupungin vanhoista muureista kerätyistä kivistä rakennettiin kaupunkia risteilevät kanavat. Kanaviensa takia Aveiroa sanotaan Portugalin Venetsiaksi.

Aveiron ankkuripaikalla perinnevene kävi moikkaamassa

Laskuvedellä olikin niin matalaa, että linnut meinasi kävellä veneelle
NAZARE
Nazare on meille tuttu 10v takaa, mutta yksi puutui nimittäin satamaisäntä Michal sekä vaimonsa Sally. Olimme hieman pettyneitä sillä olisi ollut ilo tavata tämä eloisa ja mieleenpainuva pariskunta uudelleen.

Nazare maisemakuva
Nazaressa kalastusalukset ovat värikkäitä kun taas jotkut kalastajat pitävät mustia pipojaan ja naiset mustia asujaan. Aamulla tuodut kalat laitetaan ritilöille kuivumaan ja sitten odotellaan ostajia.

Naiset mustissa
Nazaretin vanha kaupunki Sition on 90m korkeudessa ja sinne pääsee kätevästi raidehissillä.

 Jyrkänteellä yläpuolisessa kaupungissa 
Vanhoja kalastusaluksia
FATIMA
Hyppäsimme bussiin ja hurautimme Fatimaan ja vielä takas tullessa käväisimme Alcobacessa. Ystävällinen linja-auto virkailija neuvoi meille tämän oivan "kaksi kärpästä yhdellä iskulla" ja sekös oli Förstinkin mielestä loistava ajan ja voimien säästävä oivallus.

Fatiman basilikan aukio on valtavan kokoinen. Sinne mahtuu lähes miljoona ihmistä kerrallaan.
Fatimaan tehdään pyhiinvaelluksia. Pyhiinvaellus tarkoittaa lupausten lunastamista. Rukoillaan Neitsyttä että esim. lapsi parantuisi ja uhraudutaan  kulkemaan polvillaan aukion halki menevää liuskaa pitkin.
Santuario de Fatima
ALCOBACE
Portugalin suurin kirkko 106m pitkä ja 21m leveä. Vaikuttava näky konsanaan.


Alcobace:ssa sistersiläisluostari
Romanttinen mutta järkyttävä tarina liittyy näihin rakastavaisten hautohin.
Kruunuperillinen Pedro naitettiin espanjalaisen Konztanzan kanssa, mutta Pedro rakastui Konztanzan hovineitoon Inekseen. Kun Konztanza kuoli synnytykseen Inez ja Pedro pystyivät elämään yhdessä saaden monta lasta. Pedron isä kuninkas Alfonso antoi kuitenkin käskyn surmata Inezen. Kun Pedrosta tuli myöhemmin kunigas, hän surmautti murhaajat ja nostatti Inezen haudassa maanneet jäännökset ylös ja ruumis puettiin juhla-asuun ja kruunattiin  kuningattareksi. 

Inez de Castron hauta enkelten ympäröimänä

Kuningas Pedron hauta







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti