keskiviikko 7. syyskuuta 2016

ESPANJA, PONTEVEDRA RIA

28.8 teimme hienon purjehduksen myötätuulessa Play de Silgar:in edustalle ankkuriin.Siitä jatkettiin Combarron vanhaan kalastajakylään, jota ei saa missata, kun purjehtii näillä Galician vesillä. Atlantic Spain and Portugal pilot kirjan mukaan on suorastaan häpeäksi, jos missaa Combarron, joten pakkohan oli siellä käydä. Ankkuroitiin sataman viereen, josta jollailtiin sataman vieressä olevalle pienelle uimarannalle. Espanjan Galiciassa vuorovesi on vielä jopa 3 metriä, joten nousuvedellä jollan joutuu vetämään kauas veden rajasta turvaan, jos haluaa sen olevan vielä tallella kyliltä tulessa yläveden olessa korkeimmillaan. Tai jos mennään baariin yläveden huipussa, niin takaisin tullessa voi olla yllätyksenä, että jolla makaa kuivan satama-altaan pohjalla mudassa meren pauettua alaveden aiheuttamana altaasta. Näihän allekirjoittaneelle ei tietenkään ole käynyt vielä.

Combarron vanhaa rantabulevardia 
Combarrosta siirryttiin Play Arena de Adra uimarannan edustalle. Lahdella kävi useita kalastajia vetämässä verkkoja rannan tuntumassa.

Tyhjät verkot tällä kertaa


Playa Arena de Adra
Simpukka taidetta

Alaveden paljastama hieno uima-allas
Seuraavana siirryttiin Galicia Atlantic National Parks luonnon suojelualueella oleva Isla Ons saaren edustalle. Näille saarille tarvitaan ankkurointilupa, jos haluaa siellä yöpyä. Saimme sen muutamassa päivässä maililla hoidettua aikaisemmin. Tämän jälkeen saaduilla tunnuksilla voi kyseisillä sivuilla varata 3 päivää aina 7 päivän periodissa varaushetkestä. Syyskuun 15 päivän jälkeen saa jo varata 10 yhtäjaksoista ankkurointi vuorokautta.Varaus on ilmaista.
Kuitenkin Isla Onsilla olessamme kukaan ei tullut lupia kyselemään. Yöpyviä veneitä kuitenkin oli yllättävän vähän, ehkä tämä varaus järjestelmä koetaan hankalaksi.

Isla Ons

Nousuvesi peittää nämäkin kivet
Isla Ons ankkuripaikka








1 kommentti:

  1. Hei! Kauanko aiotte olla siellä ja minne suuntaatte seuraavaksi? Lähdemme Tonin kanssa autolla Espanjaan, tosin toiselle puolelle,kuin missä te olette. Menen kuukaudeksi paikkaan nimeltä Arenys de Mar, joka on Barcelonan lähellä. Taisin jo siitä kertoakin. Lämpöää ainakin piisaa! Marja

    VastaaPoista