torstai 25. elokuuta 2016

ESPANJA, LA CORUNA (Galician kielellä A Coruna)

Sumuiset säät taitavat olla aika yleisiä täällä Espanjan Galiciassa ja niinpä taas kerran lähestyttiin La Corunaa sumussa. Sumun seasta alkoi meitä vastaa ilmestyä isojen purjealusten letka. Osuimme juuri parahiksi katsomaan kuinka Tall Ship Race:en osallistuneet mahtavat purjelaivat suuntasivat sumutorvet soiden ulos La Corunasta merelle.

Tall Ship Race osallistuja
Laiturissa ollessa alkaa aina kova tohina, kun on taas kerran kertynyt pyykkiä ja villakoiria lattioille kieriskelemään. Onneksi ollaan sähkössä kiinni niin antaa pesukoneen ja imurin laulaa ja hymäillen niin kuin laulussakin sanotaan: tee työtäs laulellen la,la ... tulee taas niin puhdasta, että jotta.
Ranskalainen vanhempi pariskunta tuli ihastelemaan venettämme. Heillä itselläänkin oli ollut saman ranskalaisen suunnittelijan Gilbert Caroffin Suber Disko purjevene ja mies aivan liikuttuneena painoi käden sydämelleen omaa venettään muistellessa. Meidän vene on tyypiltään Ile Disco 40.
Siivouksen ja veneen huollon lomassa ponkastiin katsomaan yksi "must" paikka Torre de Hercules, joka jäi 10v sitten näkemättä.

Maailman vanhin toiminnassa oleva majakka

Tavattiin kaupungilla Obelix


ja Asterix
Mukava oli myös ajella hiljakseen vanhan kaupunkin katuja lämpimässä illassa ja istahtaa siiderille paikallisten joukkoon.

Baarissa

ESPANJA, CAMARINAS, The heart of the Death Coast

Camarinaksen piti olla meille tuttu viime reissusta, mutta ainoa mikä näytti tutulta oli hiekkaranta vuoren alla. Muistettiin sitten, että viimeksi täällä ollessa riehui valtava metsäpalo juuri sillä vuorella. Sankka savu esti meitä näkemästä Camarinaksesta, muuta kuin tämän kyseisen rannan. Palaneeseen kohtaan on sittemmin istutettu mäntyjä, mutta vieläkin voi nähdä ison parturoidun  alueen muun metsän keskeltä.

Camarinaksen ankkurilahtea

Nyt eteemme avautui hauska ja värikäs pikkukerrostalojen rykelmä ja useita hiekkarantoja. Lähin ranta sai nimekseen hopeahohtoinen hiekkaranta, koska se hehkui hopean loisteessa niin kuin mekin loistimme hetken päästä siinä oltuamme. Kun asiaa syvällisemmin pohdittiin ( välillä on hyvä tehdä vähän aivojumppaa) niin Eki keksi; ne on kalan suomuja, jotka ovat hioituneet kiiltäviksi hipuiksi.
Helle otti meidät syliinsä ja försti havahtui; eikun snorklaamaan  JIPPII!  Lisäksi patikoitiin Insua`s Mountin ympärillä väkevän männyn tuoksuisessa metsässä.
Camarinas on maailman kuulu pitseistään eikä aikaakaan, kun salongin pöydällä koreili uusi pitsinen pöytäliina.

Camarinaksen raittia
  

Tyypillinen vanhanajan vilja-aitta

ESPANJA, MUROS

Murokseen purjehdittaessa ohitetaan pahamaineinen Finnisterin niemi tällä Costa de Morte:lla. Lähdössä oli 2,5 metrinen aalto, joka matkan aikana rahoittui ennusteen mukaiseksi 2 metriseksi, jolloin purjehtimisestakin tuli mukavampaa. Noin 40 merimailin jälkeen ankkuroimme Muroksen Rian Ensenada de San Francisco lahteen uimarannan edustalle.

Uimarannalla 31C helteessä
Kolmen päivän jälkeen siirryimme Muroksen satamaan. Muros on maalauksellinen vanha kalastajakylä ahtaine kujineen. Kalastus näyttää olevan aktiivinen ammatti vieläkin. Kaijalla on jopa hyvä kalatori, josta saa edullisesti mitä ihmeellisempiä Atlannin kaloja.

Muroksen satama



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti