sunnuntai 6. marraskuuta 2016

PORTUGALI, ALGARVE

Purjehduksella Algarveen saimme  nauttia moneen otteeseen leikkisten delfiinien seurasta.

Delfiinien (Common dolphin) sulavaa uintia

Cabo de Sao Visente oli mahtava ilmestys jylhine raukkijyrkänteineen. Keskiajalla portugalilaiset arvelivat maailman loppuvan tähän Cabo de Sao Visenten niemeen.

Cabo de Sao Visente
Ankkuroimme Baleeiran kylän edustalle suojaan kovalta mainingilta ja tuulelta. Snorklaaminen ja sukeltaminen täytynee nyt jättää kovan tuulen ja aallokon takia vaikka vieressä oli mitä mahtavimmat maisemat. Suunnistimme rauhallisempiin vesiin eli Portimaoon.
Portimaon satama oli mukavan mieluinen yllätys. Keskellä oranssin väristen hotellihuoneistojen on kaksi suojaista satama-allasta. Etelän puoleinen, jossa olemme on suojaisempi talven etelämyrskyiltä ja niiden mainingeilta.


Portimaon marina

Kivenheiton päässä on Algarven kuuluisat hiekkarannat ja muutaman kivenheiton päässä Portimaon vanha kaupunki.

Praia da Rocha

Ranta tennis/pingis/sulkis peli
Portimaossa turismi ja arki elävät vieri vieressä sulassa sovussa. Kaupungin keskusta on arkisempi, tavallinen portugalilainen kaupunki. Portimao on Algarven johtava kalasäilykkeiden tuottaja. Marie Elisabeth sardiinipurkit ovat tunnettuja maailmalla.

1 kommentti:

  1. Oi, upealta näyttää! Teillä on hieno alkutalven koti siellä. Mun reissuni meni hyvin, autoillen mennen tullen, mennessä Toni seuralaisena, takaisin ajoin yksin. Volvo on hyvä Roadtrip-auto! Alpit ovat majesteettisia, ja Sveitsi kuin Suomi ennen vanhaa. Nyt on tankattu energiaa talven varalle. Lokakuun kotini oli kylä nimeltä Arenys de Mar, jossa ihmiset ovat ystävällisiä ja koirat iloisia ja ilmeikkäitä.

    VastaaPoista