perjantai 25. marraskuuta 2016

PORTIMAO

Aika kuluu nopeasti myös satamassa, sillä yllättäen tavataan vanhoja tuttuja. Uusiin ihmisiin on myös täällä jotenkin helpompi tutustua.

Reijo ja Marita KVP:sta kävivät asuntoautolla meitäkin täällä morjestamassa. Ajoimme Reijon pienemmällä autolla Lagosiin tapaamaan Timoa ja Marjoa. Muistelimme yhdessä Karibian purjehduksen kokemuksia, kun noin 10v sitten siellä tavattiin.

Seuraavalla viikolla lähdimme lyhyelle purjehdukselle Cabo de Carvoeiron edustalle, noin 5M Portimaosta itään.  Siellä on hienoja meren kovertamia luolia jyrkissä rantakallioissa. Jollailtiin sisälle yhteen luolaan ja jännitettiin samalla nouseeko vesi ylävedellä paljonkin ja päästäänkö ahtaasta luolansuusta vielä uloskin. Kyllä luonto osaa tehdä taidetta. Sitä kävi moni muukin turisteja täynnä oleva vene katsomassa ja siinä samalla veneretkien järjestäjät osoittivat yllättävän uuden turistinähtävyyden eli meidän ankkurissa olevan purjeveneemme. Iloisesti sitten vilkuteltiin heille, kun meitäkin valokuvattiin.

Luola johon jollailtiin hyvällä menestyksellä
Cabo de Carvoeiro näkymä Atlantille

Toisen retken teimmekin pyörillä. Alvorin kaunis satama on hiekkasärkkien takana ja oli erikoista pyöräillä särkille rakennettuja hiekkapolkuja pitkin. Alavedellä satamaan ei pääse ja ylävedelläkin olisi ollut varmaan siinä ja siinä meidän 2m syväyksen omaavalla veneellä.
Syötiin vihdoinkin Algarven sardiinit rannassa olevassa merihenkisessä ravintolassa ja oli ne niin hyviä kuin odotimmekin niiden olevan.

Alvorissa saa hyviä sardiineja
Olimme suunnitelleet menevämme Monchiquen vuorelle bussilla, mutta suomiseuran järjestämässä keppijumpassa tutustuimme Mailaan ja Eeroon ja teimmekin yhteisen retken sinne heidän autollaan. Kävimme myös Monchiquessa kylpylän (Villa Termal) puutarhassa, mikä oli todella kaunis ja rauhoittava paikka.

Näkymä Monchiquen huipulta


Eki, Eero ja Maila 

Villa Termal das Caldas de Mochique puutarhassa

Portimaossa vierailimme myös Pertin ja Sirpan kodissa ja heti ovella tuoksui kotoisalta. Sirpa oli leiponut korvapuusteja. Voi miten hyviä ne olivatkaan ja sain vielä niitä veneellekin vietäväksi. Enpä ole niitä sitten Suomesta lähdön ( 6 kk)  jälkeen saanutkaan. Ilta meni Peran ja Sirpan kanssa purjehduskokemuksia vaihtaen rattoisasti.

Satamalaiturissa olimme tutustuneet paremmin hollantilaiseen Marcoon ja vaimoonsa Janiin sekä englantilaiseen Rossiin ja Lisaan. Ross ja Lisa olivat lähdössä kotiin käymään ja järjestivät läksiäiset meille ja hollantilaisille. Kyllä nauru raikasi ja oli niin mukavaa jutustella heidän kanssaan.
Thank you for your going-away party in your lovely boat. The moment was so nice and we rely enjoy with you and Marco and Jani. We wish you Happy Christmas and lot of gifts from Santa Claus. See you soon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti